Гари КаспаровФейсбук Администрацията на Байдън очевидно не желае да обезпечи Украйна

...
Гари КаспаровФейсбук Администрацията на Байдън очевидно не желае да обезпечи Украйна
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Байдън не дава на Украйна оръжието на победата!

Гари Каспаров
Facebook
 
Администрацията на Байдън явно не желае да обезпечи Украйна с оръжието на успеха. Войната към този момент щеше да е покрай своя край, в случай че американците бяха прекратили всички тези стенания по отношение на допустима ескалация и подмолните диалози с всякакви Патрушеви-Наришкини, и бяха почнали да доставят това оръжие, което би им разрешило (на украинците, бел. ред.) да преминат в уверено нахлуване. На първо място танкове, самолети F-16, дронове, ракети с огромен обхват, които с лекост биха достигнали съветските бази. Съществува задоволително огромна номенклатура от въоръжения, която би разрешила да се промени съществено обстановката на фронта. Всички съществени опорни пунктове на съветската аримя, ситуирани на украинска територия могат да бъдат унищожени. 
 
Освен това, Америка би трябвало да престане да се пробва да сдържа Украйна във връзка с отговори на ракетните (руски, бел. ред. ) обстрели. Ние си имаме работа с тероризъм. Даже, за разлика от терористите от ХАМАС или Хизбула, кремълските терористи не скриват, че се прицелват в гражданската инфраструктура. Не прекъсват опитите да се тласне Украйна в каменния век, в тотална филантропична злополука. Целта на съветските ракети главно е гражданската инфраструктура. И в тези условия всички диалози за допустима ескалация при положение на украински отговор ми се костват аморални и безусловно неразумни, късогледи, доколкото само отдалечават края на войната. 
 
Базите, от които се правят обстрелванията, се намират освен на окупираните територии на Украйна, само че и на територията на Русия и Беларус на Лукашенко. Моето мнение е, че Западът би трябвало да даде на Украйна оръжие и да й даде карт бланш за неговото потребление за унищожаването на тези бази. За да бъдат избавени цивилни, с цел да бъде избавена инфраструктура. Технически всичко това е осъществимо и в течение на седмица-две войната ще се промени съществено. 
 
И тук стигаме до основния въпрос - какво възпира американците? Ясно е, че това не е никакъв риск от потребление на нуклеарно оръжие. Нито един съветски военачалник или адмирал няма да се приближи до нуклеарното копче, защото знае, че до 10 минути ще дохвъри американската " Томахоук " (крилата ракета, бел. ред.) и ще завърши неговия непотребен никому живот. Това, от което се тормози Съединени американски щати - това е военният погром на Русия, крахът на путинския режим и Русия, която ще потъне в безпорядък. Абсолютно явно е, че точно тази концепция, която съществуваше и през 91-ва година, се явява главното несъгласие. Единствено тя стопира даването на Украйна на това оръжие, което би й разрешило да приключи тази война в най-кратки периоди. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР